Спільнота архітекторів та дизайнерів SaveKyivModernism опублікувала проєкт реконструкції «Тарілки» на Либідській вартістю понад 836 тис. доларів. Про це повідомляє сайт Хрещатик.News із посиланням на видання The Village Україна.

Розробники проєкту – архітектор Віталій Молочко та автор будівлі Флоріан Юр’єв – на першому етапі планують «очищення від візуального шуму» завдяки створенню навколо «Тарілки» чистого простору. При цьому буде збережено колір, фактуру, текстуру фасадів.

Другим етапом буде розширення функціонального призначення за рахунок зонування і допоміжних приміщень.

Родзинкою проєкта стане концертний зал на 350 відвідувачів – це третій етап.

Геометрія залу зараз має унікальну форму із акцентом на акустичні характеристики найвищого рівня, адже Юр’єв створив приховану діафрагму високих і низьких частот на задній стороні залу. А також розробив крісла із звукопоглинаючої тканини та люстри, які розщеплюють звукові хвилі.

Проєкт передбачає розробку сценічного освітлення зі світлодіодними панелями і панорамним екраном, що виведе концертний майданчик на світовий рівень.

Інтер’єр намагатимуться максимально відновити. Штукатурка на стінах і колонах, керамічна плитка на сходових блоках має залишитися. А нові елементи органічно вбудують, орієнтуючись на історичний стиль.

Четвертим, завершальним етапом реконструкції стане екстер’єр. Автори планують розширити сходові блоки, створити зони очікування, облаштувати пандуси.

Зовнішній вигляд архітектурної споруди реалізують у лаконічних формах із типовими матеріалами обробки.

До речі, 11 серпня 2020 року архітектор Флоріан Юр’єв, архітектор будівлі Українського інституту науково-технічної інформації (частиною якого є «Тарілка» на Либідській) на своє 91-річчя попросив Президента України визнати будівлю національним пам’ятником архітектури, а також передав державі своє авторське право на будівлю.

Про це повідомив на власній сторінці у Фейсбуку Віталій Молочко, який з 2015 року є головним архітектором з реновації об’єкту.

Нагадаємо, Біля метро Либідська у Києві хочуть реставрувати літальну тарілку (відео)

Популярні новини зараз

Кінні, парові і електричні — показали архівні фото трамваїв Києва

Скандальна блогерка Алхім катається Києвом без водійських прав — її позбавили посвідчення у грудні

На вулиці Гната Хоткевича прорвало трубу

Сьогодні роковини Куренівської трагедії — опубліковані архівні світлини з місця техногенної катастрофи

Показати ще

Читайте також:

В шести районах Києва до кінця року відремонтують та замінять освітлення

Київський річковий вокзал на ремонті: міняють дах будівлі