Рішення Київської міської ради щодо перейменування проспектів на честь Степана Бандери та Романа Шухевича скасував Окружний адміністративний суд Києва.

Суд частково задовольнив позовні вимоги громадянки Олени Бережної та двох громадських організацій, про повернення столичним проспектам радянські назви Московський та Генерала Ватутіна повідомив адвокат Дмитро Біловчук, передає УНІАН.

Суд не пояснив, чим мотивував своє рішення. Біловчук оскаржить ухвалу в апеляційному адміністративному суді, коли отримає повний текст ухвали.

Допоки апеляційна інстанція не розгляне і не ухвалить рішення щодо даного позову, рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо повернення проспектам старих назв не набере чинності.

Олена Бережна голова громадської організації “Інститут правової політики”, мати загиблої в 2014 році депутатки від Партії регіонів Ірини Бережної. Вона неодноразово брала участь у проросійських акціях.

Пакет законів про засудження комуністичного і нацистського тоталітарних режимів ухвалила Верховна Рада 9 квітня 2015 року. Документи забороняли радянську символіку, засуджували режими, відкривали архіви радянських спецслужб та визнали борцями за незалежність України Українську повстанську армію.