Касаційний адміністративний суд Верховного суду дозволив колишньому “регіоналу” і екс-главі Адміністрації президента Януковича 54-річному Андрію Клюєву брати участь у дострокових виборах до Верховної Ради 21 липня.

Про це повідомив його адвокат Юрій Сухов. Рішення суду оскарженню не підлягає.

“Рішення ­Верховного суду вказує, що законно, а що ні. Суд не погодився з Центральною виборчою комісією і скасував рішення про відмову в реєстрації кандидатом у народні депутати Клюєва А. П., який постійно проживає на території України в Донецьку”, написав адвокат у “Фейсбук”.

Клюєв балотується від Ліберальної партії України по “мажоритарці” у місті Бахмут Донецької області. 23 червня ЦВК відмовила йому в реєстрації. За законом, кандидат повинен проживати на території України протягом останніх п’яти років. Клюєв переховувався за кордоном. Останні відмітки про перетин ним держ­кордону були на початку січня 2014 року.

Очолював Адміністрацію Януковича з 24 січня до 25 лютого 2014 року. Два роки перед тим був секретарем Ради нацбезпеки й оборони, входив до уряду Азарова. Обирався у Верховну Раду за списком Партії регіонів, був віце-прем’єр-міністром з питань паливно-енергетичного комплексу. Із братом Сергієм входив у список 50 найбагатших українців. 2009-го їхні статки оцінювали у $227 млн.

Генпрокуратура підозрює Клюєва в заволодінні державним майном в особливо великих розмірах і зловживанні службовим становищем. Його розшукує Служба безпеки України. Був у міжнародному розшуку Інтерполу, торік його зняли.