Причинами частих аварій на теплових мережах не лише в Києві, а й інших українських містах, є їх експлуатаційна зношеність. Більшість інфраструктури у столиці прокладена ще за радянських часів і не ремонтувалась належним чином. Тому зараз, коли місто повернуло ці мережі з управління компанії «Київенерго», розпочався період комплексної заміни аварійних трубопроводів. Про це в ефірі радіо «НВ» заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, інформує пресслужба КМДА.

«Більшість трубопроводів у столиці вичерпали свій термін експлуатації і потребують ремонту. Якби протягом попередніх десятиліть в інфраструктуру міста інвестувалась хоча б десята частина необхідних коштів, ми б не мали такої критичної ситуації і випадків, подібних тому, що стався на вулиці Антоновича біля «Оcean Plaza», – розповів Петро Пантелеєв.

Як нагадав Пантелеєв, до цього часу Київ, по суті, не мав комплексної заміни та модернізації теплових мереж. Лише минулого року, після того, як міська влада не продовжила угоду з компанією «Київенерго» та повернула мережі в управління міста, комунікації почали міняти на нові.

Петро Пантелеєв повідомив, що міська влада 2019 року продовжить вкладати кошти в заміну комунікацій та зауважив, що КМДА планує розпочати роботу в рамках міжнародної угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку, залучивши кредитні кошти.

За словами заступника голови КМДА для подолання критичної аварійності тепломереж комунальникам необхідно близько п`яти років.

«Цього року ми продовжимо вкладати кошти в заміну комунікацій. На ці потреби будуть виділені кошти міського бюджету, кошти інвестиційної програми, яка закладена в тарифі на гарячу воду та опалення. Також вже з наступного року плануємо розпочати роботи в рамках міжнародної угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку, залучивши 140 млн євро кредитних коштів. Нам необхідно близько 5-ти років, щоб подолати критичну аварійність та увійти в більш плановий та безпечний режим», – сказав Петро Пантелеєв.

Нагадаємо, Повінь з окропу на Либідській: людей із ТРЦ виносили на руках (відео)

Читайте також:

Не тільки Либідська: менш ніж за 12 годин в столиці прорвало ще три теплотраси (відео)

Фонтан з окропом: на Саксаганського знов прорвало трубопровід (фото, відео)