У Верховну Раду від партії “Слуга народу” по мажоритарному округу Дніпропетровської області балотується СБУшник часів президентства Віктора Януковича Віталій Криворучко.

Кандидат в народні депутати керував розгін євромайдану і був членом партії екс-регіоналів “Відродження”, – повідомляє Інформатор.

До березня 2014 року Криворучко обіймав посаду першого заступника глави СБУ в Дніпропетровській області. Після люстрації Віктора Воропая керував службою у Дніпрі. У жовтні 2014 року люстрували і самого Криворучко.

У січні 2014-го екс-співробітник СБУ особисто відповідав за операцію по розгону майдану. У результаті акція на активістів напали групи “тітушок” і почалася стрілянина. Десятки людей отримали вогнепальні поранення від табельної і травматичної зброї, кілька людей опинилися в тяжкому стані в реанімації.

“Відповідно до Закону України” Про очищення влади” Криворучко не може займати керівні посади протягом 10 років. Колишній СБУшник Януковича розгорнув після люстрації активну політичну діяльність, об’єднавшись з “осиротілими екс-регіоналами в партію” Відродження “.

Потенційного Міністра оборони від команди Зеленського і кандидата в народні депутати за списком “Слуги народу”, звинуватили в корупції при проведенні тендерних процедур і закупівель в армії.