У Верховну Раду від партії “Слуга народу” по мажоритарному округу Дніпропетровської області балотується СБУшник часів президентства Віктора Януковича Віталій Криворучко.

Кандидат у народні депутати керував розгоном Євромайдану і був членом партії екс-“регіоналів” “Відродження”, повідомляє Інформатор.

До березня 2014-го Криворучко обіймав посаду першого заступника глави СБУ в Дніпропетровській області. Після люстрації Віктора Воропая керував службою у Дніпрі. У жовтні 2014-го люстрували і самого Криворучка.

У січні 2014-го екс-співробітник СБУ особисто відповідав за операцію з розгону Майдану. У результаті акції на активістів напали групи тітушок і почалася стрілянина. Десятки людей отримали вогнепальні поранення із табельної та травматичної зброї, кілька людей опинилися в важкому стані в реанімації.

“Відповідно до Закону України “Про очищення влади” Криворучко не може займати керівні посади протягом 10 років. Колишній СБУшник Януковича розгорнув після люстрації активну політичну діяльність, об’єднавшись із “осиротілими екс-“регіоналами” в партію” Відродження “.

Потенційного міністра оборони від команди Зеленського і кандидата в народні депутати за списком “Слуги народу” звинуватили в корупції при проведенні тендерних процедур і закупівель в армії.