Словаччина підтримує рішення ЄС продовжити санкції проти Росії до моменту виконання Мінських угод й отримання Україною контролю над всією своєю територією.

Заявила про це президент Словацької Республіки Зузана Чапутова на спільному брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє Укрінформ.

“Кожне вирішення конфлікту має ґрунтуватися на принципах міжнародного права й поваги до суверенітету та міжнародно визнаних кордонів. Це стосується Донбасу, Криму і Севастополя. Тому Словаччина згодна з позицією Європейського Союзу й підтримує продовження санкцій проти Росії до моменту виконання Мінських угод та отримання Україною контролю над своєю територією”, сказала президент.

Як запевнила Чапутова, після завершення терміну головування Словаччини в ОБСЄ позиція країни щодо конфлікту на Донбасі й прагнення допомогти в його вирішенні не зміниться.

“Головним проявом цього є чіткий погляд на санкції щодо Росії. Ми вважаємо їх легітимним інструментом, який є наслідком порушення міжнародного права. Ми вважаємо їх інструментом справедливості”, відзначила вона.

США не збираються послаблювати санкції проти Росії, введені через окупацію Криму. Про це заявив спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер. За його словами, санкції проти РФ лишаться чинними до повернення півострова Україні.