Це перший дипломатичний візит африканських президентів до України, який є потужним сигналом підтримки нашої країни.

Серед поважних лідерів — Президент Республіки Сенегал Макі Салл, Президент Республіки Замбія Хакаінде Хічілема, Президент ПАР Сиріл Рамафоса та Президент Союзу Коморських Островів Азалі Ассумані. Також з візитом прибули представники президентів Республіки Конго і Республіки Уганда, та прем’єр-міністр Єгипту Мустафа Мадбулі.
Зокрема, прем’єр-міністр Єгипту під час розмови  запевнив, що є непохитним у підтримці територіальної цілісності України.
Зустрічали лідерів з Генеральним прокурором України Андрієм Костіним та губернатором Київської області Русланом Кравченком. Усі разом ми відвідали церкву Андрія Первозванного, щоб вшанувати памʼять загиблих бучанців.
– “Раніше Україна не мала тісного зв’язку із африканськими партнерами, тому ці візити є цінним для стратегічного розвитку дипломатії між нашими країнами. Знаємо, що українсько-африканська співпраця має безліч перспектив для обох сторін, тож разом зможемо досягти більшого”.
Голова Київської ОДА, Руслан Кравченко, також прокоментував участь з української сторони в заходах разом з африканською делегацією.
Ракетні атаки під час історичного візиту до України африканської делегації з миротворчою місією. Президенти ПАР, Коморських островів, Сенегалу, Замбії, Премʼєр-міністр Єгипту, спецпредставники Конго та Уганди сьогодні особисто відчули, що переживають українці щодня через військову агресію росіян.
 
В Бучі з Генеральним прокурором Андрієм Костіним, прокурором Київщини Максимом Кримом, мером міста Анатолієм Федоруком розповіли про воєнні злочини, які росіяни скоюють з перших днів повномасштабного вторгнення. Мародерства, катування, вбивства мирних людей. Це те, що весь світ побачив у Бучі та інших містах і селах. Але за всі ці злочини неодмінно настане покарання. І ми дуже розраховуємо на широку підтримку всього цивілізованого світу.
Він висловив вдячність всім міжнародним партнерам, які підтримують Україну в боротьбі за незалежність.