В пресслужбі Київводоканалу вкотре нагадали, що в унітаз, крім відходів життєдіяльності людини, можна викидати лише туалетний папір. Для утилізації всього варто використовувати смітники. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

В пресслужбі також закликали киян нічого не викидати в каналізаційні люки, бо все, що потрапляє в каналізаційну систему міста, не зникає безслідно, а “приходить” на Бортницьку станцію аерації.

«Найбільшу загрозу для обладнання по видаленню відходів із стічних вод становить шматки металу, дошки з твердої деревини, великогабаритні відходи, будівельне сміття, гравій та інше. Все це мешканці міста часом скидають у каналізаційні люки замість того щоб утилізувати належним чином». – йдеться в повідомленні.

В компанії додали, що наразі загальна кількість сміття, що затримується на решітках БСА, становить 7-8 тонн на добу.

«Купи сміття в процесі транспортування утворюють великі “конгломерати” з побутових відходів, ганчір`я, засобів гігієни та іншого непотребу, через що транспортери забиваються та виходять з ладу, тому працівникам БСА доводиться вигрібати сміття вручну», – повідомили в компанії.

Нагадаємо, у Київводоканалі повідомили, що за полив присадибних ділянок киянам виставлять рахунки

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Негативна реакція суспільства: Київводоканал не буде залучати колекторів для стягнення боргів

Кияни в цьому місяці отримають квитанції за воду з внесками: Київводоканал