Секретар РНБО Олексій Данілов відповів на критику президента США Джо Байдена. Це стосувалося початку війни.

Про це пише ASPI.

Київ “не захотів чути попередження” про майбутнє повномасштабне вторгнення Росії. Данілов заявив, що Україна знала про майбутню війну. Саме тому проходила прихована підготовка, під час якої було заблоковано канали колишнього нардепа Віктора Медведчука. Водночас, українців не попереджали про наближення війни, щоб не сіяти паніку. Про це Данілов розповів у інтерв’ю LIGA.

Він заявив – усе, що говорили американці з приводу війни, не було несподіванкою для Києва. “Готуватися до війни ми почали заздалегідь. Ми зрозуміли, що потрібно максимально прибирати вплив РФ. Уявіть собі, якби до 24 лютого всі ці медійні гауляйтери, що волають з пропагандистських каналів, були в ефірі нашого телебачення. Уявіть, що Медведчук не вдома з браслетом на нозі сидить, а продовжує працювати зі своєю агентурою. Уявіть, що ми не приділяємо уваги нашому кіберзахисту та зв’язку. І 25 лютого ні в кого немає телебачення, радіомовлення, ви не можете зателефонувати”, – пояснив Данілов.

Секретар РНБО додав, що підготовка тривала півтора року, щоб усі комунікації були захищені. “Під час війни це питання номер один”, – заявив Данілов.

Водночас він пояснив, що повідомляти заздалегідь про наближення війни українцям було не можна. “Ми повинні були в листопаді вийти і сказати: у нас буде війна, РФ створить тут концтабори? Ви уявляєте собі рівень паніки, який міг піднятися? Але ми дали чітку відповідь, щоб наша країна була готова до війни”, – додав Данілов.