Служба безпеки України викрила організоване угруповання, яке намагалося сформувати у Прилуках “міськраду” – псевдодержавне утворення для розхитування суспільно-політичної ситуації на Чернігівщині, інформує Хрещатик.News із посиланням на сайт СБУ.

За попередніми даними слідства, учасники групи, до якої входило 9 місцевих жителів, намагалися створити у Прилуках так званий «альтернативний» орган місцевого самоврядування. Для «легалізації» незаконної структури фігуранти розробили підроблені документи, у тому числі статут «міськради».

Організатори групи створили власну сторінку в одній із соціальних мереж, де розміщували інформацію із закликами громадян приєднуватися до псевдодержавного утворення.

Також агітатори планували «розформувати» місцеві органи державної влади і місцевого самоврядування на території міста. Для цього вони поширили інформацію про створення так званої «ліквідаційної комісії».

Під час обшуків у помешканнях та підсобних приміщеннях фігурантів правоохоронці виявили оргтехніку, підроблені статутні документи, бланки, посвідчення, печатки, штампи та інші предмети, які підтверджують протиправну діяльність.

Викриття і блокування незаконних дій проводилось під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури.

Нагадаємо, Відмили 500 млн: СБУ викрила будкомпанію, яка виводила гроші клієнтів в офшори

Читайте також:

Співробітник Управління Держохорони “кришував” злочинні call-центри

Розбійники заманили бізнесмена в пастку, стріляли в нього і вкрали 200 тисяч доларів