Служба безпеки України здійснює досудове розслідування у справі про можливу підготовку диверсії і державної зради на підприємстві “Мотор Січ”.

“Здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні за ознаками злочинів, передбачених частинами 1 статті 14 статті, статті 113 і частини 1 статті 111 Кримінального кодексу України, а саме за фактом готування до вчинення диверсії – дій, спрямованих на руйнування акціонерного товариства “Мотор Січ” як об’єкта, що має важливе народногосподарське та оборонне значення, а також надання представниками АТ “Мотор Січ” допомоги Російській Федерації в проведенні підривної діяльності проти України шляхом поставки продукції військового призначення та подвійного використання”, йдеться у відповіді СБУ на запит “Радіо Свобода”.

Інших деталей СБУ не повідомляє, посилаючись на норми кримінально-процесуального кодексу про неприпустимість розголошення даних оперативно-розшукової діяльності та досудового розслідування.

Нагадаємо, США намагаються перешкодити продажу двом китайським компаніям українського заводу з виробництва авіадвигунів “Мотор Січ”.