Як повідомив у Фейсбуці віце-прем’єр-міністр, голова державної комісії зі з’ясування причин та обставин катастрофи Ан-26 у Харківській області Олег Уруський, розслідування авіакатастрофи Ан-26 засвідчило наявність грубих порушень, як у виконанні польотних завдань, так і в організації польотів загалом, передає сайт Хрещатик.News.

Уруський зробив висновки після того, як у вівторок, 6 жовтня, відвідав військову частину А4104, де заслухав доповідь голів трьох підкомісій з розслідування авіакатастрофи – авіаційної, льотної та технічної.

«На сьогодні можна констатувати, що за результатами дешифрування бортових самописців повністю відновлено трагічний шостий політ літака Ан-26Ш, а також встановлено зміст перемовин, як між членами екіпажу, так і з керівництвом польотів», – написав голова держкомісії.

За його словами, встановлена технічна причина нештатної роботи лівого двигуна та спрацювання датчика падіння тиску по «ИКМ» (вимірювач крутного моменту). Це сталося в наслідок відмови у роботі одного з блоків системи управління двигуна.

Він додав, що Урядова комісія з розслідування причин катастрофи літака Ан-26Ш наразі продовжує свою роботу.

Уруський підкреслив, що Міністерство оборони України має завершити власне службове розслідування 12 жовтня 2020 року.
«Після чого матеріали будуть передані до військових комісаріатів і, орієнтовно, після 15 жовтня 2020 року очікується розпочати процес виплат компенсацій сім’ям загиблих», – написав він.

Нагадаємо, у Харкові відбулась церемонія прощання із загиблими у авіатрощі АН-26 (відео)

Читайте також:

Лікарі навіть не можуть взяти аналізи: стан Порошенка з ковід погіршився

Виставки, вистави, майстер-класи: у Києві відбудеться благодійний ярмарок до Дня художника

Борщ, вишиванка та ліжникарство увійдуть до Нацпереліку культурної спадщини України