Найгарячішими точками на Луганському напрямку залишаються Сватове та Кремінна. Навколо них російські окупанти облаштували оборону, туди завезли мобілізованих.

Про це сьогодні, 5 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

За його словами, ЗСУ на цьому напрямі хоч і з труднощами, але поступово просуваються.

“У Луганській області у нас загалом йдуть скрізь тяжкі бої. Але два напрями найважчих, якщо говорити про те, де максимальна ескалація. Це Сватове — Кремінна. Туди кинуто максимальні резерви російських окупаційних військ. Вже підтягнули нових мобілізованих. І вони встигли досить серйозно окопатися та все замінувати”, — зазначив голова ОВА.

Кількість обстрілів цілодобових з боку солдатів РФ обчислюється, за словами Гайдая, сотнями. Крім того, окупанти не полишають спроб прорвати оборону українських військ.

“Це не можна сказати, що великі наступальні якісь дії, але це спроби знайти пролом в обороні Збройних сил України. Вони постійно по 20-30 осіб, у розмірі десь взводу, намагаються знайти якусь слабку точку, слабку ланку і там уже продавлюють. Але нічого не виходить. Однак, незважаючи на всі труднощі, складності, погодні умови, Збройні сили України все одно повільно, але впевнено просуваються вперед”, — наголосив Гайдай.

Глава області також розповів, що українським військовим допомагають волонтери, їх підтримує українська влада — технікою, забезпеченням та іншим.

“Я лише вчора повернувся з передової, розмовляв із бійцями та питав, що їм потрібно. Все те, що в наших силах, ми робимо. Відразу реагуємо швидко і можу навіть сказати, так би мовити, якщо коротко, не називаючи певних речей, але все, що стосується, припустимо, транспорту, коптерів, то протягом трьох-чотирьох днів, максимум тижня, намагаємось хлопців забезпечити. Решта у них є. А те, що потрібне постійно, автомобілі, коптери — це розхідники, це довго не живе на фронті. Тому цього потребують постійно, і ми всіх хлопців цим забезпечуємо”, — зазначив Гайдай.

Він також наголосив, що мотивація у військових хороша, всі налаштовані рухатися вперед.

“Всі чітко розуміють, що сидіти в окопах під обстрілами і в принципі гинути статистично або все-таки просуватися вперед, однозначно мотивовані рухатися вперед”, — сказав Гайдай.