Росія ухвалила рішення щодо виведення своєї військової авіації з окупованого Криму. Росіяни побоюються подальших атак на свої повітряні судна з боку України. Ймовірно, вивели вже 6 винищувачів СУ-35С і 4 перехоплювача МіГ-31БМ. На аеродромі в Бельбеку можуть залишатися ще 32 винищувачі. Разом з тим окупанти вже збільшили на захопленому півострові число тактичних ракет класу “земля-повітря” для протистояння українським силам.

Про це, як пише “Главред”, повідомляє видання Business Insider з посиланням на секретний звіт Північноатлантичного альянсу від 22 серпня. За даними документа, росіяни, ймовірно, виводять свою авіацію з Криму, щоб не піддавати її ударам з боку сил оборони України.

“Росія, швидше за все, виведе свої Військово-повітряні сили в Криму, щоб запобігти подальшим атакам з боку України”, – пишуть журналісти.

Відзначається, що з Криму вивели вже 6 винищувачів СУ-35С і 4 перехоплювача МіГ-31БМ.

У документі НАТО, стверджує видання, йдеться, що на аеродромі в Бельбеку досі знаходяться близько 32 російських винищувача. В основному це Су-27, проте також є декілька сучасних СУ-35С і МіГ-31БМ.

Також в документі сказано, що росіяни збільшили в Криму кількість своїх тактичних ракет класу “земля-повітря” для протистояння атакам з боку безпілотних літальних апаратів. Росія стикається з серйозними проблемами в боротьбі з українськими БПЛА.

“Українські БПЛА важко виявити російським системам ППО як цілі. Ця проблема поширена серед усіх сил, які Росія розгортає в Україні”, – підкреслюється в матеріалі.