У четвер, 8 лютого, президент України Володимир Зеленський після візиту до Лондона прибув у Париж. Там він поспілкувався з президентом Франції Еммануелем Макроном і федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Під час спільної пресконференції з лідерами Франції та Німеччини Зеленський заявив, що чинне континентальне союзництво в Європі – це потреба всіх європейців, пише “Главред”.

“Швидше закінчити російську агресію — це найраціональніше, що може бути”, – сказав український лідер.

За словами Зеленського, у Франції та Німеччини є “потенціал змінити правила гри”.

“Чим раніше Україна отримає далекобійну зброю, чим раніше наші пілоти отримають сучасні літаки, чим міцнішою буде наша танкова коаліція, тим швидше закінчиться російська агресія, і ми повернемо Європі впевнений мир”, —сказав президент.

У свою чергу, канцлер ФРН Шольц заявив, що Німеччина буде продовжувати надавати військову допомогу Україні “стільки, скільки їй буде потрібно”.

“Росія не повинна виграти цю війну”, – зазначив політик.

А Макрон, у свою чергу, заявив, що Україна може розраховувати на Францію в побудові миру.

“Запропонований вами план – основа для дискусій на шляху, який повинен привести нас до міжнародної мирної конференції”, — сказав французький лідер.

Він підкреслив, що майбутній мир повинен принести Україні та її народу справедливість і дозволить створити безпечний простір для всіх.