Російська окупаційна армія у минулі дні спрямовувала усе більше зусиль на спроби оточити місто Авдіївка Донецької області.

Загарбникам вдалося досягнути лише мізерних результатів, але заради цього вони “поклали” у боях велику частину своєї бронетехніки, пише “Главред”.

Зокрема, дуже великих втрат у боях біля цього міста зазнав 10-й танковий полк – російські окупанти втратили велику частину цього полку. Причиною цього могли стати вкотре повторювані окупантами тактичні помилки під час планування фронтальних атак. Про це заявили у Міноборони Великої Британії.

“10-й танковий полк Росії, ймовірно, втратив значну частину своїх танків під час спроби оточити Авдіївку з півдня. Полк входить до складу 3-го армійського корпусу, першого великого нового формування, яким Росія підтримала вторгнення в Україну з серпня 2022 року”, – зазначається у звіті британської розвідки.

Також зазначається, що розвідка Великої Британії перехопила звіти російських окупантів, з яких стало відомо про великі проблеми з дисципліною і моральним духом у підрозділах 3-го армійського корпусу. Крім цього, незважаючи на ймовірне проходження навчання у Білорусі, окупанти з цього корпусу все одно показують свою обмежену боєздатність, розповідають у британській розвідці.