Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію прокремлівського пропагандиста Анатолія Шарія та соратника екс-президента Віктора Януковича Андрія Клюєва кандидатами в депутати Верховної Ради.

Рішення про скасування свого попереднього рішення ЦВК прийняла ввечері, 3 липня, передає ТСН.

“1) Свідки Держохорони Януковича засвідчують, що Клюєв супроводжував колишнього президента під час перетину кордону з РФ. 2) У грудні 2016 Клюєв брав участь у засіданнях суду суду у Москві; 3) Міжнародна пошта неодноразово не доходила Клюєву у Донецьку 3) Адвокати та сам Клюєв просили інформувати за адресою у Московській області. 4) За даними СБУ, Клюєв виїхав за межі території України у 2014 р., після цього офіційні пункти перетину кордону не перетинав”, – опублікував у Facebook громадський рух “Опора”.

Повідомили причину скасування реєстрації Анатолія Шарія.

“Рішення ухвалили на основі використаних доказів: Лист СБУ від 3 липня засвідчує, що Шарій виїхав 24 січня 2012 року з України через пункт пропуску Зернове на територію РФ потягом “Ковель-Москва”, після цього до України не повертався. 22 липня 2012 Нідерланди проінформувала ГПУ про наявність у нього статусу біженця. СБУ вважає, що Шарій не перебував на території України з 24 січня 2012 року. Суди та правоохоронні органи протягом різних періодів отримували від Інтерполу інформацію про перебування Шарія у Нідерландах та Литві”, – зауважили у соцмережі.

2 липня стало відомо, що у Верховну Раду йдуть скандальний проросійський блогер Анатолій Шарій та колишній глава адміністрації Януковича Андрій Клюєв. У ЦВК кажуть, що змусили зареєструвати їх кандидатами через Верховний суд. Там стверджують, що не зобов’язували реєструвати одіозних мисливців за мандатом, а постановили лише повторно розглянути їхні документи.