Президенти США Дональд Трамп та Росії Володимир Путін провели півторагодинні переговори на полях саміту Великої двадцятки (G20) в японській Осаці. Темами розмови стали “ситуації в Ірані, Сирії, Венесуелі та Україні”.

Обидва лідери “погодилися, що покращення відносин – в інтересах обох країн та всього світу”. Президенти також погодилися, що “обидві країни продовжать дискусії стосовно моделі контролю над озброєннями для 21-го століття”. При цьому Трамп наголосив, що до цієї моделі має бути залучений Китай, повідомляє прес-служба Білого Дому.

На початку зустрічі глава Білого дому висловив сподівання на “відмінний результат” переговорів. “Я вітаю усіх – як членів російської делегації, так і членів моєї делегації. У нас буде дуже цікава дискусія, під час якої ми обговоримо питання торгівлі, роззброєння, протекціонізму та інші”, – сказав Трамп.

Востаннє Трамп та Путін зустрічалися в Гельсінкі у 2018 році. Тоді Трамп заявив, що російський президент був “дуже сильним” та “потужним”. Також він ухилився від відповіді на запитання журналістів про те, чи вірить він даним американської розвідки про втручання Росії у вибори в США.