6 листопада 2019 року у Києві заступили на чергування мобільні групи із реагування на факти домашнього насильства. Про це повідомляє Поліція Києва у Фейсбуці.

Зазначається, що для Києва такі заходи вже не перший досвід роботи у цьому напрямку, адже ще у 2017-му у Дарницькому районі столиці запустили пілотний проект із протидії сімейному насиллю.

Завдання таких мобільних груп – оперативно реагувати на відповідні виклики та захищати жертв від домашніх тиранів.

“До складу спеціалізованих мобільних груп входять працівники ювенальної превенції та дільничні офіцери поліції, а також у разі необхідності долучаються патрульні та працівники служби у справах дітей та сім’ї. А якщо у діях кривдника виявлять ознаки кримінального правопорушення, то залучатимуться слідчі та оперативники.

Серед основних завдань таких груп – проведення профілактичної роботи, своєчасне реагування на факти домашнього насильства, надання допомоги постраждалим особам з урахування результатів оцінки ризиків, винесення термінових заборонних приписів кривднику тощо.

Тож якщо ви постраждали від домашнього насильства, обов’язково звертайтеся до поліції, аби правоохоронці могли швидко відреагувати на такий факт, допомогти та покарати кривдника у межах закону”, – інформує пресслужба поліції.

Нагадаємо, на київських ринках поліція влаштувала облаву на нелегалів

Читайте також:

В Україні буде створено військову поліцію

Бігав, але не довго: злодія-росіянина, якій втік з-під варти затримали в полі

Затримали контрабандистів, які вивозили до РФ запчастини для військових літаків