Як повідомлялось, затриманий в аеропорту зловмисник з Росії втік з-під варти під час доправлення його до ізолятора тимчасового тримання. Про це повідомляє Поліція Київської області.

«Поліція Київщини розшукує злодія-росіянина, який втік з-під варти.

Громадянина Російської Федерації, який розшукується правоохоронцями своєї держави за скоєння низки злочинів, затримали в аеропорту «Бориспіль» прикордонники спільно з працівниками Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва.

Для подальшої екстрадиції у країну походження відносно 51-річного іноземця складено протокол затримання особи відповідно до ст. 208 КПК України для утримання його в ізоляторі тимчасового тримання до прийняття рішення судом.

Однак, під час доправлення іноземця-зловмисника до ІТТ, він скоїв втечу», – йдеться в повідомленні.

По тривозі на пошуки злодія був піднятий особовий склад Васильківського відділу поліції, залучені додаткові сили з прилеглих територіальних підрозділів поліції, задіяні піші та автопатрулі, спецпризначенці, кінологи.

Територія, куди міг направитись зловмисник, була максимально блокована.

До пошуків долучились місцеві жителі, помітивши невідомого чоловіка на околицях м. Васильків, який втікав, люди повідомили про це наряду поліції.

Співробітники поліції швидко наздогнали втікача у полі та затримали. Наразі затриманого доправлено до ізолятора тимчасового тримання.

Злодія-росіянина, якій втік з-під варти затримали в полі
facebook.com/pol.kyivregion/photos

«Одразу на пошуки злодія був піднятий по тривозі особовий склад Васильківського відділу поліції, залучені додаткові сили з прилеглих територіальних підрозділів поліції, задіяні піші та автопатрулі, спецпризначенці, кінологи.

Правоохоронці максимально блокували територію на всіх можливих напрямках, куди міг своїм ходом направитися втікач.

Такі оперативні поліцейські заходи не дали жодного шансу зловмиснику далеко втекти.

Громадськість, яка теж допомагали у пошуках зловмисника, помітила невідомого чоловіка на околицях міста Васильків, який тікав від них. Про це одразу люди повідомили пішим нарядам поліції.

Популярні новини зараз

У столиці посилять заходи протидії ДРГ та можливим обстрілам Києва - Рада оборони Києва провела засідання

У Київській ОВА обговорюють питання експорту агротоварів з регіону

Рятувальники використали безпілотну техніку з тепловізорами, аби перевірити київські ліси на наявність пожеж

Внаслідок обстрілу Академії імені Бойчука було знищено мистецькі роботи за 80 років

Показати ще

Бійці спецпідрозділу тактико-оперативного реагування та бійці полку поліції спеціального призначення швидко наздогнали втікача у полі та затримали.

У подальшому затриманого доправлено до ізолятора тимчасово тримання, де він буде очікувати на рішення суду щодо обрання міри запобіжного заходу.

Крім того, іноземець тепер відповідатиме згідно законодавства України за втечу з-під варти. За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 393 (Втеча з місця позбавлення волі або з-під варти) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від трьох до п’яти років», – йдеться в повідомленні поліції Київщини.

Нагадаємо, затримали контрабандистів, які вивозили до РФ запчастини для військових літаків

Читайте також:

Затримали банду злочинців, які вбивали людей на замовлення

У Києві спіймали постачальників наркотиків військовим