Проректора одного з київських вишів затримали на одержанні 224 тис грн хабаря. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу прокуратури Києва.

«Прокуратурою міста Києва спільно зі слідчими СУ ГУ НП у місті Києві та працівниками Управління стратегічних розслідувань в м. Києві ДСР НП України затримано проректора з міжнародних зв’язків одного із столичних університетів під час одержання неправомірної вигоди у сумі 224 тис. гривень (ч. 4 ст. 368-3 КК України)», – йдеться в повідомленні.

Як встановили слідчі, посадовець вимагав хабаря за сприяння в отриманні документів для в’їзду на територію України 8 іноземцям шляхом оформлення запрошень на навчання.

Затримали проректора одразу після отримання хабаря.

Зазначається, що наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні та проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії і вирішуються питання повідомлення про підозру та обрання хабарнику запобіжного заходу.

В пресслужбі нагадали, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, в університеті Шевченка пройшли обшуки

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

100 тис доларів за кришування: в Києві на хабарі затримали прокурора (відео)

$30 тисяч або три однокімнатні: заступника мера Борисполя спіймали на хабарі