Колишнього першого заступника генпрокурора-втікача Віктора Пшонки, нардепа від “Опозиційної платформи – За життя” Рената Кузьміна зняли з бази розшуку МВС.

Ще 3 вересня прізвище Кузьміна було у базі розшуку. Станом на 6 вересня його ім’я в розшукових обліках не відображається, пише Bihus.info

Центральна виборча комісія зареєструвала Кузьміна депутатом 12 серпня за підсумком дострокових парламентських виборів 21 липня. 29 серпня на першому засіданні Верховної Ради Кузьмін склав присягу нардепа.

ЦВК, яка спочатку зареєструвала Кузьміна кандидатом у нардепи за списком “ОПЗЖ”, потім намагалася скасувати своє рішення після отримання від СБУ інформації про те, що він не проживав в Україні протягом 5 років до виборів.

У Генпрокуратурі заявляли, що він міг переховуватися від слідства в Росії й окупованому нею Криму.

Кузьміну інкримінували перевищення повноважень. Зокрема, при затриманні 2010-го Юрія Луценка за справи, коли той очолював МВС. У вересні 2015-го Генеральна прокуратура відкрила ще одне кримінальне провадження, де фігурує Кузьмін. Його підозрюють у незаконному заволодінні держмайном – будинком на 1 тис. кв. м і 1 га землі на території комплексу відпочинку “Пуща-Водиця” Державного управління справами.

Ренат Кузьмін запам’ятався тим, що на святі колишнього нардепа-“регіонала” Яна Табачника грав на роялі кримінальну пісню “Мурка”.