Спікер Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат розповів, через що в ніч на 21 квітня українці спостерігали за дивним “графіком” повітряних тривог.

Подробицями він поділився в ефірі телемарафону, пише “Фокус”.

Справа в тому, що після опівночі практично по всій країні було оголошено повітряну тривогу і причиною цього став зліт винищувача МіГ-31К на території Росії. Тривала вона недовго, як безпосередньо і відбій — за декілька хвилин сигнал знову розбурхав українців.

“Був переліт літака МіГ-31К, який є потенційним носієм ракети “Кинжал”. Через це були сигнали повітряної тривоги (перша тривога пролунала майже відразу після опівночі і тривала 19 хвилин, — ред.), пізніше повітряна тривога була пов’язана з “Шахедами” (тривала 3 години, — ред.), до 3 ночі фактично тривала бойова робота”, — зазначив Юрій Ігнат.

При цьому спікер ПС ЗСУ заявив, що Російська Федерація атакує Україну за допомогою іранських безпілотників третю ніч поспіль. Пов’язано це з тим, що окупанти намагаються знайти локації, де розміщені українські системи ППО, щоб залишити Київ та інші мирні міста без захисту від повітряних цілей.