Днями на столичній Троєщині сталась резонансна подія – підліток, який зайшов із велосипедом до тролейбуса, став об’єктом цькування з-боку водія, контролера та старших людей, пасажирів автобусу. Ця історія стала резонансною завдяки відео в мережі, що стало швидко розходитись каналами та пабліками. Вчора ця історія отримала неочікуване і приємне продовження – нагорода знайшла 13-річного Тимофія, якого відшукали небайдужі кияни і власник інтернет-магазину велосипедів Viliki.ua Олексій Кушка. Він зустрівся із хлопцем, дізнався деталі історії і зробив хлопцю подарунок – власний велосипед. Про це він розказав у пості на фейсбук.

«Продовження резонансного відео з хлопцем, який перевозив велосипед у тролейбусі 37 у Києві, і якого намагався зацькувавти натовп. Дякуючі Лєна Кірпа , ситуація стала резонансною. Відео неповне, і є набагато повніше, яке з’явиться згодом. Коротке резюме:

– Хлопця звати Тимофій. Він взяв у дядька велосипед, для того що б їздити, бо використовує з матір’ю 1 на двох. Але він довго стояв без потреби і колеса були спущені. Хотів повернути його, але на спущених колесах важко переміщуватись. Пішов на зупинку тролейбуса #37 на Троещині. Водій тролейбуса не пустила спочатку, хлопець прочитав правила перевезень і наздогнав тролейбус! На спущених колесах наздогнав! Зайшов у тролейбус і далі ви бачили що сталось.

Я залишу для обговорення за кадром правила перевезень і кваліфікацію дій водія його керівництвом. Тролейбус стояв 7-10 хвилин, вирішуючи питання перевезення велосипеда зі спущеними колесами. При тому спілкування водієм було не українською.
 
Я хочу проговорити питання поведінки натовпу, який накинувся на хлопця якому всього 13 років! Хлопець в 13 років захищався від гніву старших людей. Він віз велосипед! Несправний. Який нікому не заважав і не був брудним. Вовки навіть не травлять слабшого всією стаєю. Люди, що з вами? Так, йде війна! Але це ж не на фронті відбувається! В Європі, куди ми йдемо не виганяють за таке з транспорту! Не цькують навіть якщо від вас погано пахне. Так не можна!»

 

Кушка подякував всім небайдужим, хто допоміг розповсюдити відео і розшукати Тимофія! veliki.ua в свою чергу виконали обіцянку – тепер хлопець має власний велосипед від компанії.

Ця історія — хороший урок для кожного. Пам’ятайте про свої права і обов’язки та будьте добрішими та більш розуміючими.