Міхаель Кречмер – прем’єр Саксонії – цинічно заявив, що Україні начебто потрібно заморозити конфлікт. Доки росіяни вбивають в Україні дорослих та дітей, Кречмер заговорив про переговори “чим швидше, тим краще”.

Про це повідомляє “24 канал”.

Мельник, який повернеться з Німеччини до 15 жовтня, заявив, що своїми словами Кречмер підігрує владіміру путіну. Окрім того, він підживлює російську агресію.

“Вашою абсурдною риторикою про замороження війни ви підігруєте Путіну і підживлюєте російську агресію. Я запрошував вас в Україну. Тепер це запрошення скасовано. Ваш візит небажаний. Крапка”, – заявив Мельник.

Прем’єр Саксонії заявив, що Україні потрібно заморозити конфлікт. За словами Кречмера, начебто не можна намагатись вирішити результат війни на полі бою, бо це “може мати погані наслідки”.

Михайло Подоляк – радник керівника Офісу Президента – зауважив, що війна не буває дешевою. Водночас хтось “втрачає на ній життя, хтось – дім, а хтось – комфорт”. Подоляк наголосив: російська агресія змінила правила гри для усіх європейців.

Радник керівника ОП додав: зима 2022 – 2023 років змусить переглянути звички. Однак Україна вдячна усім людям, які розуміють пріоритети: обов’язково – вільна Європа та кінець російського газового шантажу.