Російські війська можуть перекинути в Україну танки Т-54/55 з довгострокового зберігання, щоб компенсувати значні втрати бронетехніки, йдеться в сьогоднішньому звіті ISW.

“Дзеркало тижня” пише, що російські війська перевезли потяг із танками Т-54/55 із Приморського краю до західної Росії, а джерела в соціальних мережах припустили, що російські війська можуть перекинути їх в Україну.

Голландська група з відкритим кодом Oryx за оцінками станом на 22 березня повідомила, що російські війська втратили щонайменше 57 танків Т-90, 448 танків Т-80, 1025 танків Т-72, ​​53 танки Т-64 і 73 танки Т-62 під час напружених боїв в Україні.

Втрати російської бронетехніки наразі обмежують здатність російських військ вести ефективну механізовану маневрову війну під час зупинки наступу в Україні, і російські війська можуть розгортати танки Т-54/55 зі складів, щоб посилити ці наступальні операції та підготуватися до очікуваних механізованих українських дій в рамках контрнаступу.

Радянський Союз виготовив десятки тисяч танків Т-54/55 після Другої світової війни, і російські військові, можливо, звертаються до великих радянських запасів цих танків, щоб вирішити значну нестачу бронетехніки.