Вибухи на військових аеродромах Росії стали серйозним психологічним потрясінням для ворога. Тепер росіяни розуміють, що непередбачені ситуації можуть статися і всередині їх території. Окупанти вирішили розосередити свою бойову авіацію, щоб уникнути нового удару по великому скупченню військової техніки.

Про це, як пише “Главред”, заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

В ефірі 24 каналу він розповів про те, що військова авіація, яку країна-агресор Росія використовує для ракетних ударів по Україні, нікуди не зникла. Після вибухів в Енгельсі її вирішили розкидати по інших базах.

“Пишуть, що зникли вони (літаки) з тих аеродромів, де сталася “бавовна”. Вони не зникли, вони розосередилися, авіація була передислокована на інші аеродроми для того, щоб уникнути на одному аеродромі великого скупчення техніки, яку може відвідати “бавовнятко”, – пояснив ситуацію Ігнат.

За його словами, розкидання бомбардувальників РФ на різні аеродроми жодним чином не позначиться на ефективності роботи української ППО.

При цьому вибухи на військових аеродромах агресора Росії в Саратовській і Рязанській областях стали психологічним ударом для ворога.

“У Росії вже і військові, і цивільні розуміють – це серйозний психологічний фактор, навіть в далеких регіонах їх може переслідувати невдача. Це серйозно впливає на подальші дії”, – підкреслив Юрій Ігнат.