Американський дипломат 72-річний Вільям Тейлор став тимчасово повіреним у справах Сполучених Штатів Америки в Україні. Керуватиме посольством у час виборів і перехідного періоду.

 Сполучені Штати залишаються віддані успіху стабільної, процвітаючої, демократичної та вільної України, каже Тейлор. Я з нетерпінням чекаю, щоб очолити посольство у розбудові міцних робочих відносин із президентом Зеленським і його командою, іншими українськими посадовцями та політичними силами. Ми продовжуємо підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України.

Вільям Тейлор три роки працював послом США в Україні в період президентства Віктора Ющенка.

Кажуть, тоді мав у своєму кабінеті “помаранчеву стіну”. На ній розмістив фото з Майдану і футболку клубу “Шахтар”.

Закінчив Військову академію США у Вест-Пойнті. Служив офіцером піхоти армії США в Німеччині та В’єтнамі. Навчався у Гарвардському університеті, де отримав ступінь магістра публічної політики. Був заступником радника з оборонних питань у місії США в НАТО у Брюсселі й енергетичній сфері, Національному оборонному університеті та Міністерстві енергетики США.

1992 року почав працювати в Державному департаменті США. Координував допомогу країнам колишнього Радянського Союзу і Східної Європи. Перед поверненням в Україну працював виконавчим віце-президентом Інституту миру США.

Із дружиною має двох дітей.

Раніше посольство очолювала Марі Йованович.