Посол США в Росії Джон Хантсман сподівається, що найближчим часом відбудеться зустріч між помічником президента Росії Владиславом Сурковим та спецпредставником Держдепартаменту США по питаннях України Куртом Волкером.

Про це пише echo.msk.

“Я говорив з Куртом Волкером. Я говорив з ним після його недавньої зустрічі, серії зустрічей в Україні, і, звичайно, що радив йому, умовляв його приїхати в Москву і провести переговори з паном Сурковим і рядом інших осіб “, – каже Хантсман.

Посол вважає, що ці переговори допоможуть знайти спільне рішення по врегулюванню ситуації на Сході України.

“Курт Волкер – видатний дипломат. Пан Сурков – видатний дипломат. І я хотів би бачити їх разом тут, в Москві, і, може бути, у нас вийде щось організувати в майбутні тижні. Ніяких гарантій тут, зрозуміло, бути не може, тому що це все складні питання, але подивимося, можливо, нам вдасться чогось досягти”, – додав Хантсман.

Держдеп США підтримує ініціативу глави української держави Володимира Зеленського щодо розширення “нормандського формату” для переговорів, однак будь-який новий формат вирішення конфлікту на Донбасі потребуватиме домовленості усіх сторін.