Як відомо, через пандемію коронавіруса, навесні 2020 року призупинили призовну кампанію в Україні.

Сьогодні, під час брифінгу щодо організації проведення призову на строкову військову службу у червні-липні 2020 року, в.о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський розповів, що міська влада разом із Київським міським військовим комісаріатом працює над забезпеченням всім необхідним призовну військову кампанію 2020. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

За словами Мондриївського, у всіх районах Києва сформовано відповідні комісії для проведення призовної кампанії, яка триватиме до кінця липня.

Він наголосив, що є складнощі, які пов’язані з виплатами медикам.

“Є певні складнощі в організації й вони пов’язані з реформою медицини. Оскільки вона передбачає інший формат оплати медикам за додаткові обстеження, нам необхідний час для вирішення цих питань. Але, я впевнений, вже у наступному році на рівні державних органів вони будуть вирішенні. У свою чергу, ми просимо призовників бути відповідальними, діяти в рамах закону і водночас повідомляти відповідні органи у разі протиправних дій проти них», – сказав Валентин Мондриївський.

За словами чиновника, за останні два роки ЗСУ вийшли на одні з кращих показників серед європейських збройних сил, тому призовникам не варто турбуватися за умови строкової військової служби.

Нагадаємо, під час карантину призупинили призов до армії

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

В Міноборони пояснили, як надаватимуть відстрочки від призову 18 та 19-річним юнакам

Призов 2020: президент підписав указ про строкову службу з 18 років