Міністр оборони України Андрій Загороднюк на своїй сторінці у Фейсбуці розповів, що на усі обласні державні адміністрації направлено роз’яснювальні листи з рекомендаціями щодо проведення призовних кампаній.

«Інформую про кілька важливих моментів щодо проведення в цьому році призову на строкову службу. Тема є надзвичайно важливою, і такою, що турбує багатьох.

Вчора від Міноборони направлено роз’яснювального листа на усі обласні державні адміністрації з рекомендаціями щодо проведення призовних кампаній у 2020 році.

В листі головам призовних комісій усіх рівнів надано рекомендації, як саме розглядати питання щодо надання відстрочки від призову 18 та 19-річним юнакам. Нагадаю, що це передбачено українським законодавством, а саме Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу», – написав Загороднюк.

Міністр пояснив, що юнаки, яким виповнилось 18 та 19 років, будуть прийняти до лав ЗСУ та інших військових формувань, якщо самі матимуть таке бажання та завірять це письмовою згодою.

«Тож, якщо призовники цієї вікової категорії матимуть бажання пройти військову службу в такому віці, їх буде прийнято до лав ЗСУ та інших військових формувань. Це відбуватиметься виключно за їх письмовою згодою.

На час проведення призовних кампаній буде організовано надання консультацій», – пояснив очільник Міноборони України.

Нагадаємо, Призов 2020: президент підписав указ про строкову службу з 18 років

Читайте також:

«Позиція держави і моя персональна ціль — це скасувати призов»: Загороднюк

В Україні розпочався осінній призов: хто отримає повістки