Директор Департаменту міського благоустрою Олексій Кулеба розповів, що в Києві посилено контроль щодо припинення реалізації алкогольної продукції на розлив під час тривання карантинних обмежень. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

Зазначається, що кожного дня у всіх районах столиці проводять моніторинг торгових закладів та виявляють порушників, які, незважаючи на заборону, продовжують торгувати.

За словами Кулеби, в столиці прикрили 54 «наливайки», що порушували правила карантинних обмежень, продовжуючи продаж алкоголю.

Посадовець розповів, які заходи застосовують до порушників карантину.

«На сьогодні ми виявили 54 так званих «наливайки», що попри заборону продовжують відпускати алкогольні напої на розлив. Нагадую тим, хто не зрозумів із першого разу. Заклади громадського харчування, а тим більше точки з продажу алкогольної продукції на розлив, під час карантину працювати не повинні. Ми всі хочемо якнайшвидше повернутися до звичного життя. Для цього нам треба виконувати всі рекомендації та дотримуватися протиепідемічних обмежень одразу, а не чекати перевірок. Ми перевіримо кожен відкритий заклад, і до декого завітаємо не з дружнім візитом. Порушники будуть притягнуті до відповідальності», – підкреслив Олексій Кулеба.

В пресслужбі КМДА нагадали, що за порушення правил карантину відповідно до ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення власникам торгівельних закладів загрожує штраф розміром від 34 000 до 170 000 грн.

Нагадаємо, поліція Києва показала, як полює на порушників карантину (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Нові обмеження карантину оскаржують в суді Києва

За спалювання трави та сміття в Києві жорстко каратимуть