На період поминальних днів міська влада організувала додатковий громадський транспорт, який підвозитиме киян до основних міських кладовищ. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

У пресслужбі КМДА розповіли, що для перевезень киян буде задіяно 372 автобуси, 223 тролейбуси та 141 трамвай. Крім того, на цей період організовані додаткові автобусні маршрути до основних міських кладовищ, а саме: Південного, Північного, Лісового.

На сайті КМДА також розміщений перелік маршрутів громадського транспорту.

У Києві в поминальні дні буде патрулювати поліція і чергуватимуть бригади швидкої допомоги. Про це повідомили Факти ICTV з посиланням на керівника СКП Київський крематорій Андрій Ященко.

За словами Ященко, київський колумбарій буде відкритий для відвідування людей і для в’їзду автомобілів.

Він додав, що відвідування потребує дотримання карантинних правил, зокрема, на вході пройти температурний скринінг, бути в масці та дотримуватись соціальної дистанції.

«На вході буде стояти охоронець, який буде вимірювати температуру. Решта вимог: маски і дотримання дистанції 1,5 метра», – сказав Андрій Ященко.

Він зазначив, що під час перебування у самому колумбарії стежити за дотриманням карантинних правил ніхто не буде, все залежить від відповідальності самих людей.

«Охорони не буде, яка ходитиме і дивитиметься за дотриманням правил. Це вже на совісті і відповідальності людей» – наголосив Андрій Ященко.

Нагадаємо, через пандемію коронавірусу Гробки в Києві перенесли на червень

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Пляжі, кладовища, спортклуби: що відкриється в Києві з 1 червня

Популярні новини зараз

СБУ затримала сім’ю зрадників, які на замовлення фсб готували ракетні удари по Україні та хоронили останки загиблих рашистів під Києвом

На Київщині знайшли ще одну локацію з червонокнижними підсніжниками — КЕКЦ

У Києві представили елементи культури та сенси, що об'єднують українців і кримських татар

Віддав життя за Україну — на фронті загинув військовий із Київщини Сергій Зінченко

Показати ще

В Києві церкви перенесли поминальні дні через коронавірус