Поліцейські столиці забезпечують дотримання громадянами вимог щодо посилення карантинних обмежень. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу Поліції Києва.

Правоохоронці з початку запровадження карантину через коронавірус проводять з мешканцями Києва профілактичні заходи та попереджають про важливість дотримання обмежувальних заходів.

Так, з початку карантину правоохоронцями складено на порушників понад 530 адміністративних протоколів.

«У ході превентивних рейдів столичні правоохоронці продовжують виявляти порушення у сфері карантинних обмежень у громадських місцях, зокрема на спортивних майданчиках, у парках, скверах, у транспорті та пояснювати громадянам, що все це робиться задля запобігання розповсюдження вірусної інфекції, а не з метою покарання», – йдеться в повідомленні.

Заступник начальника управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у м. Києві Ігор Бойко зазначив, що у зв’язку з посиленням заходів з протидії коронавірусної інфекції COVID-19 внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України.

Він повідомив, що з початку введення карантину в Києві поліцейські склали понад 530 адміністративних матеріалів за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За відповідне порушення обмежувальних закладів штраф склалає від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За словами Ігора Бойко, найбільше порушень зафіксовано з боку працівників та керівників підприємств з надання послуг, які порушували карантинні правила, а також водіїв автотранспорту.

 

Нагадаємо, нові обмеження карантину оскаржують в суді Києва

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Популярні новини зараз

Підроблені "консульські" посвідчення за $10 тис. для перетину кордону ухилянтами — СБУ викрили "схему" на Київщині

У Києві та низці областей завтра теж будуть стабілізаційні відключення світла

На фронті під час виконання бойового завдання загинув військовий із Києва - Ярослав Соха

У Києві від інсульту загинув сміливець, що сівши в палаючу машину, врятував безліч інших на парковці

Показати ще

На вулицю із паспортом, та не більш, ніж у двох: які нові обмеження затвердив Уряд

Де в Києві заборонено з’являтися без маски та інші обмеження столиці