Український політолог та вчений 46-річний Валентин Бушанський поділився своєю думкою щодо новоспеченої влади в Україні та про правління президента Володимира Зеленського.

За словами вченого, народ в максималістичний спосіб кинув колишню політичну еліту.

“Після парламентських виборів українська політика сильно зміниться. Ніколи ще в парламенті не було такої монопартійної більшості”, – розповідав Бушанський.

Проблема полягає в тому, що дії Зеленського розходяться з його словами, говорить Валентин.

“Слова президента викликають когнітивний дисонанс з його діями. Часто виникає питання, в чиїх інтересах він грає? Він має можливість розпочати мирне врегулювання подій на Донбасі, зокрема, вийти з Мінських домовленостей, які себе дискредитували. Але не робить цього”. – прокоментував політолог.

Учений зазначив, що народ обрав до влади новаків, які на даний момент не здатні керувати країною.

“Не можу сказати, що Зеленський скористається своєю владою раціонально та в інтересах українського народу. Є достатні підстави остерігатися того, що політика президента буде спрямована на покращення відносин із Путіним”. – зазначив Бушанський.

Політолог розповів про опонентів Зеленського – “Опозийційну платформу – За життя” та “Європейську солідарність”.

“Показуючи на Медведчука та Бойка, Зеленський може вказати на страшні проросійські політичні сили, які хочуть відректись від України. І при цьому наголосити на власному патріотизмі. Маючи дві неприємні для народу політичні сили, Зеленський отримав вигідні умови для власного позитивного позиціонування”, – підсумував Бушанський.

Новый состав украинского правительства будет сформирован в первые дни работы Верховной Рады. Представитель президента в Кабмине Андрей Герус заявил, об этом в эфире 1 + 1.