Пластикова коктейльна соломинка слугує нам буквально кілька хвилин, після чого відправляється до смітника. І ось тут починається її інше життя, яке розтягується на сотні років.

 “Пластикова соломинка розкладається у природі 200-300 років, вона входить у число 10 видів життєдіяльності людини, які найчастіше знаходять на морських узбережжях світу, а через невеликий розмір, багато птахів і тварин ковтають їх і гинуть. Загалом, ковтаючи пластик щороку гине близько 1 млн птахів та 100 тис. тварин”, – пише на своїй сторінці у Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

 За його словами, ще однією важливою проблемою є переробка пластикових соломинок, адже вони легко проходять цілими крізь дробильні установки з утилізації сміття.

 Ще донедавна у Європі щорічно використовували 36 млрд пластикових соломинок, у США – 175 млрд штук.

 “Останніми роками у світі зрозуміли масштаб проблеми. Тож у багатьох країнах на законодавчому рівні почали обмежувати використання пластикових соломинок, – зазначає Яловий, – в Україні також були подібні законодавчі ініціативи. Але далі обмеження використання пластикових пакетів ситуація поки що не просунулась.”

 Проте наразі можна самостійно відмовитись від використання цього шкідливого виробу. Незважаючи ні на що – ми повинні відстоювати свою ділянку фронту. Екологія – це його частина, і кожен з нас може докласти власних зусиль для перемоги, підсумував Костянтин Яловий.

Додаткова інформація та коментарі:

За телефоном: +380 97 937 86 22.

Електронна адреса: press.k.yaloviy@gmail.com.