Державна фіскальна служба України наклала арешт на нерухомість колишнього народного депутата, лідера партії “5.10” Геннадія Балашова вартістю 200 мільйонів гривень у справі про ухилення від сплати податків.

Про це, як пише “Фокус”, повідомила пресслужба відомства у Facebook.

За версією слідства, нардеп III скликання Верховної Ради України протягом 2018-2019 років ухилився від сплати податку з доходів фізичних осіб та військового збору на суму понад 9,6 мільйонів гривень шляхом продажу нерухомості іншим особам за заниженою вартістю.

“Фігуранту справи повідомлено про підозру у скоєнні кримінального злочину. Згідно з постановою районного суду Києва накладено арешт на майно підозрюваного, а саме на 18 об’єктів нерухомості в м.Києві орієнтовною вартістю 200 млн грн”, — йдеться в повідомленні.

Відомство не уточнює ім’я підозрюваного, однак, судячи з його опису, мова йде Геннадія Балашова. Сам екснардеп заперечує висунуті щодо нього звинувачення. За його словами, справа щодо нього є “рекомендованою”.

“У 2018 році була продана квартира через нотаріуса, її оцінював ліцензійний оцінювач, угоду дозволив Держкоммайна. Нотаріус оформив угоду після сплати всіх податків. У податкової претензій немає. Але замовили справу, і продаж квартири став злочином з метою ухилення від податків”, — написав Балашов у своєму Facebook.