22 липня до броварської лікарні звернувся 39-річний броварчанин, якого в садовому товаристві «Трудовик», що в Рожнах, укусив павук «жовтий мішок».

Про це повідомили медики лікарні, пише “Главком”.

Як розповідають працівники медзакладу, чоловік вийшов на город, аби зірвати для салату листя базиліку. Протягнувши руку до рослини, броварчанин відчув пронизливий біль. Рука почала миттєво опухати.

Постраждалий чоловік побачив свого кривдника. Це був павук жовтого кольору. Перед тим, як звернутися до медиків, броварчанину вдалося зловити павука та привезти його в банці до броварської лікарні.

Аби уникнути анафілактичного шоку, який може закінчитися навіть летально, медики ввели постраждалому протиалергійні препарати. Після крапельниці чоловік відчув себе значно краще і лікарі відпустили його додому.

Павук «жовтий мішок» або Cheiracanthium punctorium входить до десятка найбільш небезпечних павуків світу. Однак біологи стверджують, що небезпека цих павуків перебільшена і не становить безпосередньої загрози для життя людини, хоча можлива гостра алергічна реакція.

Укуси павука дуже болючі, можуть викликати тривалі напади нудоти, сильні головні болі та підвищення температури. На місці укусу утворюються некротичні рани. Якщо в людини є алергічна реакція на отруту, постраждалого необхідно терміново відвезти в лікарню.

Упізнати павука легко: його довжина сягає сантиметра, він жовтуватого кольору, голова червоного кольору, тіло переливається на світлі.