Біля будівлі Кабміну мітингують кілька сотень представників профспілки працівників атомної енергетики та промисловості України, вимагаючи негайної відставки міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Олексія Оржеля. Про це повідомляють «Українські новини».

Зазначається, що крім відставки Оржеля, пікетувальники вимагають створення окремого органу державного управління підприємствами атомного енергетично-промислового комплексу України, очолюваного професіоналами-енергетиками та повернення на посаду президента “Енергоатому” Юрія Недашковського, звільненого минулого тижня.

“Ми працюємо в умовах диспетчерських обмежень, відпускаючи при цьому найдешевшу електроенергію в Україні. Раніше Юрій Недашковський нас заспокоював: треба потерпіти, і ми терпіли і працювали у збиток. І чим це для нас закінчилося? Відставкою Недашковського? Приходять молоді хлопчики, які за життя нічого не зробили своїми руками і руйнують нашу галузь?!”, – заявив голова профкому Рівненської АЕС Іван Мельник.

Організатори мітингу заявляють, що акція буде безстроковою, також в рамках акції в містах-супутниках АЕС розгорнуті наметові містечка, де протестуючі будуть перебувати цілодобово.

Нагадаємо, Біля Київської ОДА проходить акція “Ні капітуляції! Час діяти&” (відео)

Читайте також:

Тисячі підприємців мітингують в центрі столиці (відео)

Біля Офісу Президента працiвники Укрзалізниці протестують проти її реформування (відео)