Віталій Касько, перший зам Руслана Рябошапки, якого Верховна Рада звільнила з посади, подав у відставку. Обов’язки Генерального прокурора України наразі виконує Віктор Чумак. Про це повідомляє Хрещатик.news з посиланням на Офіс Генпрокурора.

Вчора, 5 березня, Верховна Рада висловила недовіру Генеральному прокурору країни Руслану Рябошапці і проголосувала за його звільнення 263-ма голосами.

Рябошапка у відповідь виступив з трибуни парламенту, зазначивши, що його звільнення “побудоване на відвертій брехні та маніпуляціях”.

«Я не став нічиїм слугою. Я був і залишаюся незалежним. А незалежного прокурора не можна змусити, його можна тільки звільнити. І я йду, але я йду для того, щоб повернутися», – висловив свою позицію тепер уже колишній Генпрокурор. Після чого показово вийшов із сесійної зали, не зважаючи на прохання Разумкова повернутися і відповісти на питання депутатів.

Тимчасово виконуючим обов’язки Генпрокурора Рябошапка призначив Віктора Чумака.

Нагадаємо, 2 березня фракція «Слуга народу» ініціювала в парламенті збір підписів за висловлення недовіри Генеральному прокурору. ЗМІ пов’язують такий крок з тим, що Руслан Рябошапка відмовився підписати підозри Петру Порошенку, які були оформлені нібито з грубими помилками.

Читайте також:

Рябошапка назвав дедлайн реформи прокуратури

Верховна Рада відправила у відставку Генпрокурора Руслана Рябошапку

 

 

 

 

Популярні новини зараз

У столиці показали автоматизований магазин без людей

Столичні першокласники не розуміють 40% почутого на уроках — дослідження «Спільномова»

У столиці відбудеться Фестиваль української писанки, планують встановити світовий рекорд з писанкарства — МКІП

У Києві звільнять директора Льодового стадіону, який замовив тендер на ₴308 млн

Показати ще