Приватні київські перевізники провели під КМДА акцію проти корупції заступника мера Віталія Кличка – Костянтина Усова.

Про це у своєму блозі повідомила політичний експерт Тетяна Лупова.

“Приватні перевізники сьогодні влаштували акцію під КМДА, вони заявляють, що їх обклали даниною. І навіть називають прізвище заступника мера Костянтина Усова. За словами учасників акції з них вимагають по 200 грн на день з кожного автобусу, такі вимоги нібито висунули до всіх транспортних компаній міста, з тими, хто відмовився сплачувати данину почали незаконно розривати договори. Перевізники порахували, що якщо вони скидатимуться по 200 грн з авто, як того від них вимагають, то на місяць сума чорного налу, яку отримуватимуть чиновники, складе близько 9 млн грн. Мало того, щоб забезпечити збір такої суми перевізники мали б підвищити ціну за проїзд. За їх словами, вони відмовилися брати участь в цій корупційній схемі. І навіть незважаючи на те, що місцева влада вже вирішила підняти ціни на проїзд в комунальному транспорті, душити тарифами людей не хочуть,” – написала вона.

Лупова нагадала, що заступник мера Микола Поворозник анонсував підвищення цін на проїзд чи в 2, чи навіть в 3 рази.

“Комунальний транспорт, який отримує дотації з бюджету раптом знову став збитковим? Приватні перевізники ПП “Авен Езер” і ТОВ “Ярославь Авто” на акцію під КМДА проти корупції Усова привезли свої автобуси, які не лише комфортніші ніж більшість комунальних, а й подекуди мають дешевший проїзд навіть зараз. Вони працюють в місті вже майже 20 років і їх вирішили прибрати, а їхні маршрути віддати обласній компанії-перевізнику, в якої старий автопарк з убитими машинами. Слухайте, це просто треш!” – зауважила експерт.

За її словами, влада міста має не створювати нові проблеми для киян і гостей столиці, а вирішувати ті, які вже є.

“Мало нам того, що гості міста взагалі не мають змоги скористатися комунальним транспортом через незрозумілу систему оплати. Мало того, що та система електронних оплат працює через раз і дивним чином, як тільки вона вимикається, одразу набігають рекетири від КП і вимагають «штрафи», особливо люблять пресувати неповнолітніх дітей. То тепер в нас хочуть забрати ще й альтернативу – приватні автобуси? Може все таки час подумати про інтереси киян?” – резюмувала Тетяна Лупова.