На офіційній сторінці Державної митної служби України у Фейсбуці повідомили, що на сьогодні жодна країна не перекрила вантажні перевезення, фури з товарами курсують між країнами без перешкод. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

«Митниця знає про ускладнений рух вантажівок через черги на кордоні, але на сьогодні нам не відомий жоден випадок, коли фуру завернули додому через карантин. За порушення правил перевезення можуть, як це було завжди, в тому числі до карантину. Але на сьогодні жодна країна не перекрила вантажні перевезення. Нижче ми пояснили, чому це малоймовірно.

Продукти на полицях супермаркетів будуть — фури з товарами курсують між країнами без перешкод.

Відучора Україна закрила кордон, аби вберегти громадян від загрози заразитися на коронавірус. Втім, це обмеження не стосується вантажних перевезень. Жодна країна світу не може дозволити собі перебої у постачанні сировини чи критичного імпорту, як і зірвати виконання експортних контрактів. Це не про здорову економіку, навіть в умовах пандемії», – йдеться в повідомленні.

В пресслужбі додали, що аби українці не турбувались, що завтра не буде, чого їсти, Митниця щодня інформуватиме про товарообіг та надходження до бюджету.

Також в компанії зазначили, що 90 % товарів, які споживають українці – вітчизняного виробництва.

В пресслужбі зазначили 3 ключові моменти:

1. 90% товарів, які ми споживаємо, — вітчизняного виробництва. Ми не є критично залежними від імпортованих продуктів харчування.

2. Вантажні перевезення здійснюються нон-стоп. Маршрути для фур можуть бути переплановані з одних пунктів пропуску на інші, — близько сотні тимчасово призупинили свою роботу на час карантину — подекуди можуть утворюватися черги із вантажівок на кордоні у зв’язку з їх ретельнішим санітарним контролем, але фури з товаром курсують між країнами без перешкод кожного дня.

3. Сьогодні Верховна Рада підтримала малий та середній бізнес на час карантину, ухваливши закон №3220. Закон, зокрема:

• запроваджує податкові канікули з 1 березня по 30 квітня: звільняє ФОП від сплати ЄСВ, а також звільняє від земельного податку, податку на об’єкти нежитлової нерухомості, орендної плати за земельні ділянки;
• забороняє перевірки господарської діяльності (крім групи з високим ступенем ризику) до 31 травня, а також документальні та фактичні перевірки податковою службою до 18 травня;
• скасовує штрафи за порушення податкового законодавства, вчинені з 1 березня по 30 квітня.

Нагадаємо, Кожні 2 дні у магазинах Києва перевірятимуть наявність продуктів та ціни на них

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Популярні новини зараз

Мер Гамбурга прибув до Києва

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Американський благодійник викупив ЖК у Софіївській Борщагівці та вже надав квартири для переселенців

Дві третини прав ТРЦ Ocean Plaza перейшли у власність держави

Показати ще

Читайте також:

Маршрутки замість метро: який наземний транспорт Києва дублює підземку

Через карантин: київські провайдери обіцяють не відключати інтернет за борги