У Пентагоні не вірять, що українським військовим вдасться відвоювати Крим в російських окупантів у найближчому майбутньому.

Про це сказали чотири високопосадовці Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки під час засекреченого брифінгу для членів Комітету з питань збройних сил Палати представників Конгресу США, повідомляє видання Politico, на яке посилається “Главред”.

У виданні зазначають: невідомо, що стало причиною саме такої оцінки ситуації учасниками брифінгу. Проте за словами трьох ознайомлених зі змістом брифінгу джерел, з якими говорили журналісти, у Пентагоні не вірять, що Україна має чи скоро матиме здатність витіснити окупантів із захопленого Росією півострова.

Четверте джерело розповіло, що брифінг був більшою мірою двозначним. Проте він також зазначив, що успішний наступ України з метою повернення Криму не гарантований.

Такі оцінки перегукуються із озвученою раніше заявою голови Об’єднаного комітету начальників штабів генерала Марка Міллі, який у минулі тижні казав, що Україні буде дуже складно вигнати війська РФ зі своєї території цього року.

“Я, як і раніше, вважаю, що цього року буде дуже і дуже складно військовим шляхом вигнати російські війська з усієї… окупованої Росією України… Це не означає, що це не може статися. Це не означає, що цього не станеться, але це буде дуже, дуже важко”, – казав Міллі під час засідання Контактної групи з питань оборони України в Німеччині 20 січня.