Пенсійний фонд у тестовому режимі запустив мобільний додаток.

Про це повідомила прес-служба відомства.

“Пенсійний фонд з вересня починає впроваджувати у тестовому форматі новий електронний сервіс мобільний додаток “Пенсійний фонд”.

Відтепер громадяни мають можливість доступу до електронних сервісів Фонду у зручному форматі з мобільних пристроїв смартфонів та планшетів”, – йдеться у повідомленні.

Проект розроблено для розвитку системи надання електронних послуг “Е-пенсія” та забезпечує максимально зручну та оперативну взаємодію громадян з ПФУ.

Мобільний додаток забезпечує доступ до: даних електронної пенсійної справи; електронного реєстру листків непрацездатності; інформації в електронній обліковій картці соціального страхування, яка міститься в Реєстрі застрахованих осіб щодо анкетних даних, заробітної плати та інформації щодо надбаного страхового стажу.

Також програма дозволяє переглядати стан опрацювання звернень до ПФУ, а також перевіряти документи і довідки, сформовані в особистому електронному кабінеті.

Зазначається, що найближчим часом з’являться й інші можливості: надання документів для призначення/перерахунку пенсій в один дотик (е-пенсія), запис на прийом до відділів обслуговування, надання запитів на формування електронних листків непрацездатності тощо.