З 1 вересня подвір’я столичних шкіл щоденно перетворюються на паркувальні майданчики. Більшість батьків намагаються підвезти діточок майже до дверей навчального закладу, не зважаючи на жахливі затори та складнощі, які вони створюють іншим учням-пішоходам.  Пік шкільних заторів через неправильне паркування припадає на ранкові години (з 8:15 до 8:40), а також пообідній час (з 13:00 до 14:00).

Патрульна поліція Києва звертається до киян з проханням бути свідомими. Правоохоронці нагадують, що правилами дорожнього руху  чітко визначені місця, де заборонені стоянка та зупинка транспорту.

“За порушення правил паркування передбачена адміністративна відповідальність, – йдеться у зверненні Патрульної поліції, опублікованому у соцмережах. – Відповідно до чинного законодавства, у більшості випадків, порушникам загрожує штраф у розмірі 255 гривень, якщо ж їх транспортні засоби суттєво заважають дорожньому руху — 510  гривень. А у разі, якщо водія немає на місці правопорушення, його автомобіль можуть евакуювати”.

Порядок починається насамперед з кожного з нас, наголошують правоохоронці і обіцяють щоденні рейди навколо київських шкіл.