Збройні сили України змогли збити гіперзвукову крилату ракету РФ Х-47 “Кинджал”, яка раніше залишалася недосяжною для української ППО.

Про це йдеться в матеріалі Defense Express, на якій посилається “Главред”.

При цьому видання публікує фото уламків, у тому числі носового обтічника зі слідами ураження, ракети Х-47 “Кинджал”, якою окупанти намагалися вдарити по Києву в ніч на 4 травня.

“Збройні Сили України вперше успішно перехопили російську “гіперзвукову” ракету Х-47 “Кинджал” близько 02:40 4 травня в небі над Києвом”, – йдеться в повідомленні.

Звернемо увагу, що раніше про нічну атаку офіційно повідомляла Київська міська військова адміністрація. При цьому йшлося про те, що крім дронів-камікадзе Shahed окупанти РФ застосовували й ракети – “ймовірно балістичного типу”.

“Враховуючи фото, уламки без бойової частини впали на стадіоні в межах столиці. На одному з фото – носовий обтічник, максимально схожий з використовуваним саме в ракеті Х-47 “Кинджал” зі складною формою різких переходів діаметра”, – зазначає видання.

Разом з тим зафіксований на фото обтічник збитої ракети відрізняється і від балістичної ракети ОТРК “Іскандер”, який “товщі”.

“На уламку видно, що він отримав ураження з пробиттям, що дозволяє оцінити товщину матеріалу, необхідного для того, щоб витримати високу температуру при розгоні до гіперзвукової швидкості. А також вказує на те, що перехоплення було досить ефективним зі знищенням бойової частини ще в повітрі”, — уточнюють автори статті.

“А Україна вже офіційно отримала засоби, які можуть боротися з балістичними цілями – Patriot, й вочевидь, успішно їх використала”, — додає видання.