Голова Верховної Ради Андрій Парубій не бачить партію “Європейська солідарність” Петра Порошенка у коаліції зі “Слугою народу”.

Про це він сказав на прес-конференції у п’ятницю, пише “Інтерфакс-Україна”

“У нас дуже різні погляди, хоча я не дуже розумію, яка там ідеологія, вони далекі від ідеології та цінностей, коли там йдуть в списку і колишні члени Партії регіонів, і Комуністичної партії. Я не бачу жодних сьогодні можливостей, щоб говорити про співпрацю з ними та коаліцію з ними”, – заявив спікер.

Водночас Парубій заявив, що це його особиста позиція, а рішення ухвалюватиме фракція.

Коаліція “Євросолідарності” можлива тільки з проукраїнськими силами, додав він.

“Не проста Верховна Рада буде. Найбільшим моїм страхом є те, що явно буде велике представництво сил, які, не приховуючи, поділяють проросійські цінності і настрої. Коли сьогодні я бачу, як партія Медведчука (“Опозиційна платформа – За життя”. – Gazeta.ua) має друге місце у виборчій соціології, я вбачаю в цьому велику небезпеку”, – сказав спікер.

21 травня президент Володимир Зеленський опублікував указ про розпуск парламенту. Позачергові вибори до Верховної Ради відбудуться 21 липня.

Народних депутатів обиратимуть за змішаною системою 225 за списками, іншу половину у мажоритарних округах, за винятком округів в окупованих Росією районах Донецької та Луганської областей і Криму.