Армія повинна бачити, що її шанують. Їй потрібно дякувати. Так само і як щороку відбуваються військові паради у Франції, у Сполучених Штатах у кожному штаті. Не питання в тому, яка техніка буде представлена на параді чи наскільки він буде великий. Але сам факт, що у нас є армія і що раз на рік ми повинні відати їй шану, це дуже гарна політична і педагогічна функція. Витратніше для країни не шанувати свою армію. Тоді доводиться платити на порядки вищу ціну.

Про це політолог Сергій Таран розповів в інтерв’ю журналу “Країна”.

“До 2014 року у нас армії не було. Були окремі ентузіасти, які займалися воєнною підготовкою, але коли дійшло до війни, виявилося, що автомати у нас можуть тримати до 5 тисяч чоловік. Зараз наш оборонпром демонструє інші показники. Ми отримали від Сполучених штатів високоточні джавеліни. Це вияв довіри. Американці ніколи не дадуть таку зброю країнам, якщо не впевнені, що ця зброя не опиниться на іншому боці”, – сказав він.

“В армію треба вкладати. Ми зараз воююча країна. Нам, на жаль, особливо ніхто не допомагає військово. Ми не можемо поки що сподіватися на натовську парасольку. Нас захищає тільки наша армія”, – зазначив Сергій Таран.

Інтерв’ю з Сергієм Тараном читайте в журналі “Країна”.

Офіс президента Володимира Зеленського оприлюднив плани заходів до Дня незалежності. Цього року свято пройде в новому форматі та без військового параду.