7 червня десятки протестувальників з фаєрами та петардами прийшли до Печерського районного суду. Підтримують голову київського Національного корпусу Сергія Філімонова, якого судитимуть у будівлі.

Активісти планують палити фаєри та підривати петарди протягом усього дня, пише Информатор.

Один з організаторів акції в мікрофон сказав, що якщо поліція буде намагатися розігнати протест, то вони будуть опиратися.

“Пацани, якщо вони полізуть, збираємося разом і будемо ламати їх”, – сказав він.

На мітинг також прийшов український блогер і громадський діяч Олександр Барабошко, також відомий під псевдонімом Krus. Він сказав, що особисто знає Філімонова та впевнений, що звинувачення проти нього несправедливі. А Сергій робить усе на благо столиці і її жителів.

Сергій Філімонов є главою київського центру Нацкорпцуса. З групою активістів він бореться з незаконними забудовами в столиці.

Під час недавньої боротьби з незаконними забудовами у Філімонова була сутичка з главою київської Нацполіціі Андрієм Крищенко. Також він не раз влаштовував акції проти міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. З цієї причини з Сергієм судяться вже третій рік. Засідання постійно переносять.